Duurzame kippenstal Windstreek: beter voor kippen en voor pluimveehouder
Artikel

Duurzame kippenstal Windstreek: beter voor kippen en voor pluimveehouder

Door | 10 augustus 2016 | Bron: RVO.nl

Broedkappen met infraroodpanelen voor kuikens, speciale leefetages voor kippen en natuurlijke ventilatie dankzij een gebogen dak. Met deze speciale maatregelen staat in de nieuwe Windstreekstal een gezonder klimaat voor kippen én pluimveehouder voorop.

 

Deze duurzame stal is vorig jaar november in gebruik genomen bij het vleeskuikenbedrijf van Robert en Renate Nijkamp in Raalte. De eerste resultaten na een halfjaar zijn veelbelovend.

 

SBIR Duurzame Stallen in het Landschap

Het concept voor de innovatieve stal komt uit het project Pluimvee met Smaak van Wageningen University. De hieruit ontstane schetsen en ideeën zijn verder uitontwikkeld, doorgerekend en uitgebreid getest op praktijkniveau. Dit is gedaan door een consortium bestaande uit Wageningen UR Livestock Research, Sommen automatisering, Plukon Food Group en Circular Landscapes. Met een opdracht van de SBIR-oproep Duurzame Stallen in het Landschap voerde Nijkamp een haalbaarheidsonderzoek en een ontwikkelingstraject uit.

 

Lees het praktijkverhaal op rvo.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen