Duurzame palmolie een race tegen de klok
Artikel

Duurzame palmolie, een race tegen de klok

Door | 22 augustus 2016 | Bron: OneWorld

Palmolie is ’s werelds meest verhandelde plantaardige olie. We vinden het onder andere in koekjes, chips, margarine, shampoo, wasmiddel en lippenstift. In minder dan twintig jaar is de productie van palmolie wereldwijd verviervoudigd en opgelopen tot 51 miljoen ton per jaar.

 

Naar verwachting stijgt die vraag het komende decennium met maar liefst 25 procent. De productie van palmolie gaat echter gepaard met ontbossing, landonteigening en schending van arbeidsrechten. Ook legt het een zware druk op het klimaat, het regenwoud en de dieren in dat regenwoud. Duurzame palmolie moet verbetering gaan brengen, en gauw ook. Samen de schouders eronder zetten lijkt de enige oplossing. One World sprak hierover tijdens de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) en schreef er een mooi artikel over.

 

Lees verder op de website van OneWorld

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen