Een derde van de medewerkers wereldwijd is bevlogen en betrokken
Artikel

Een derde van de medewerkers wereldwijd is bevlogen en betrokken

Door | 16 juni 2017

Uit recent internationaal onderzoek van Effectory blijkt dat gemiddeld 29% van de medewerkers wereldwijd bevlogen en betrokken aan het werk is. In Europa is dat percentage iets lager: 27%. Er zijn grote verschillen zichtbaar tussen continenten en landen onderling.

 

Dat blijkt uit de Global Employee Engagement Index van Effectory, een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder medewerkers uit 54 landen. Het percentage is de afgelopen jaren toegenomen, het aantal bevlogen en betrokken medewerkers is nu ruim 3,5 procent hoger dan in 2014.

 

Scores van de continenten

Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika scoren het hoogst van alle continenten, hier is 39% van de medewerkers bevlogen en betrokken aan het werk. In Europa, Azië en Oceanië wordt onder het gemiddelde gescoord. Europa komt uit op een percentage van 27%, Oceanië op 26% en Azië op 25%.

 

Grote verschillen tussen landen

Tussen landen zijn ook grote verschillen zichtbaar. Met name in Azië is dat het geval. In Japan is bijvoorbeeld slechts een op de tien medewerkers bevlogen en betrokken, in Singapore is dat 15%. Lage scores wanneer we dit vergelijken met India en Thailand (48% bevlogen en betrokken).

 

Binnen Europa zijn verschillen minder extreem. In Scandinavië ligt het percentage medewerkers dat bevlogen en betrokken is op het gemiddelde, 29%. In Frankrijk en België liggen de scores juist ver beneden gemiddeld, respectievelijk 24% en 23%. Nederland scoort iets bovengemiddeld: 31%. Ook Zuid en Oost Europa scoren 31%.

 

Wat levert bevlogenheid en betrokkenheid op?

‘Bevlogen en betrokken medewerkers zijn productiever en klantvriendelijker. Ze zijn minder geneigd om je organisatie te verlaten’, vertelt Guido Heezen, directeur en oprichter van Effectory. ‘Net zo belangrijk is dat bevlogenheid mensen innovatiever maakt. En dat levert je organisatie veel op. Zo scoren organisaties met bevlogen medewerkers ook beter op flexibiliteit en winstgevendheid. Ze zijn klaar voor de toekomst.’

 

Lees meer over de Employee Engagement Index

Hoe bevlogen zijn jouw medewerkers? Doe de gratis Bevlogenheids Scan!

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen