infographic

Eerste Hulp bij Circulair Ondernemen

Door | 13 april 2018

Als je als ondernemer ook wil beginnen met de circulaire economie, dan heb je ­vragen. Maar bij de zoektocht naar antwoorden verdwaal je al snel in een jungle van helpdesks, initiatieven en programma’s. De flowchart ‘Circulair Ondernemen’ maakt ondernemers stap voor stap wegwijs in het aanbod.

 

Door Mark Beumer

 

 

De circulaire economie biedt een aanlokkelijk perspectief voor ondernemers. Voor het eerst is er een aanpak die duurzaamheid en financiële winst met elkaar verenigt. De visie is eenvoudig: gebruik zo min mogelijk materialen, maak producten die zo lang mogelijk meegaan en sluit kringlopen. Maar de uitvoering is weerbarstiger. Handig dus om iemand te hebben die je een kontje geeft. 

 

Maar wie moet je hebben? Elke ondernemer heeft zijn eigen vragen en bevindt zich in zijn eigen kenmerkende situatie. De een heeft behoefte aan kennis en informatie, de ander zoekt voorgangers om inspiratie aan te ontlenen. Het bedrijf dat al de eerste circulaire principes heeft toegepast zoekt op zijn beurt een podium om ­ervaringen te delen.

Voor al deze mensen in al deze unieke situaties is er nu de flowchart Circulair Ondernemen. Gevat in een aantrekkelijke infographic begint de flowchart bij de vraag: ‘Ik wil circulaire principes toepassen in mijn bedrijfsvoering, waar begin ik?’ Vervolgens leidt de flowchart ondernemers stap voor stap naar het juiste programma, de juiste partij of de juiste helpdesk die ondersteuning kan bieden.

 

 

De flowchart Circulair Ondernemen is een ­initiatief van Nederland Circulair!, een samenwerkingsverband van zes maatschappelijke organisaties die bedrijven op weg wil helpen richting een circulaire economie. De flowchart inventariseert het gehele speelveld van programma’s en partijen die interessant kunnen zijn voor bedrijven die een eerste stap willen zetten.

 

 

Bekijk de interactieve versie van de flowchart ‘Eerste Hulp Bij Circulair Ondernemen’

Lees meer over ‘Nederland Circulair!’

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen