Boeken

  Effectief idealisme

  Door | 8 mei 2016

   

  Zijn idealen mooie maar onhaalbare dromen? Is een bevlogen idealist een hemelbestormer of een luchtfietser? Van ideaal naar werkelijkheid is een taai proces. Toch krijgen sommige idealisten het voor elkaar: eerlijke koffie, gelijke kansen voor vrouwen of een beter milieu. Wat maakt deze idealisten effectief?

   

  In 'Effectief idealisme' analyseren Eelco van den Dool en Marjan van Dasselaar de verhalen van acht mensen met een gedreven missie. Die laten een patroon zien dat bruikbaar is voor iedereen die zijn idealen in de maatschappij of in het bedrijfsleven effect wil laten hebben. De auteurs geven daarbij een evenwichtig beeld. Ze hebben niet alleen oog voor de successen en 'een goed gevoel', maar ook aandacht voor de pijn, frustratie en de moeite waarmee idealisme gepaard kan gaan.

   

  De idealisten uit het boek zijn of waren actief op het gebied van duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en de zorg voor kwetsbare mensen. Inderdaad: grote thema’s en grote woorden, maar daar zijn het idealen voor. De interviews met Nico Roozen (Max Havelaar), Hans van Putten (Thomashuizen), Hedy d'Ancona (Opzij), Carin ten Hage (TNT), Rudolf Mees † (Triodos), Rebecca Gomperts (Women on Waves), Hannie Gorter & Myriam Loonen (Vroeg op Stap) en Willemijn Verloop (War Child) laten zien dat effectief idealisme allesbehalve een utopie is.

   

  Effectief Idealisme is hier te bestellen

  Effectief Idealisme
  Magazine TGTHR

  Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

  Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
  whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Klik hier om je aan te melden
 • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

 • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen