Artikel

Efficiënte waterzuivering door zelf-organiserend membraan

Door | 5 januari 2016 | Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

De Amerikaanse Penn State University heeft een synthetisch membraan ontwikkeld dat volgens een internationaal team van onderzoekers kansen biedt in medische toepassingen, het bereiden van drinkwater en het scheiden van vloeistoffen en gassen.

 

Het uit de natuur afgekeken materiaal zuivert water net zo goed als biologische membranen. Het Biomimicry-membraan presteert beter dan vergelijkbare synthetische materialen en is bovendien gemakkelijker te produceren dan koolstofnanobuisjes, een materiaal dat ook in beeld is voor efficiënte scheidingsmethoden.

 

Lees het artikel op de website van Duurzaam Bedrijfsleven

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen