Einde fossiele brandstof komt in zicht
Artikel

Einde fossiele brandstof komt in zicht

Door | 22 juni 2016 | Bron: Trouw

De vraag naar fossiele brandstof bereikt binnen tien jaar een laatste piek, daarna volgt de definitieve neergang. Dat komt niet doordat de olie- en gasvoorraden opraken, stellen onderzoekers van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Maar doordat we goedkopere en schonere alternatieven ontwikkelen.

 

Volgens het onderzoeksbureau, dat data verzamelt over wereldwijde energie-investeringen, gaat de opmars van elektrische auto’s sneller dan verwacht. Net als die van batterijen om hernieuwbare energie op te slaan. Ook China, de notoire luchtvervuiler, maakt een rappe transitie door.

Trouw geeft zes opvallende ontwikkelingen uit de langetermijnprognose die BNEF presenteerde.

 

Lees verder op Trouw.nl

Lees de New Energy Outlook 2016

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen