
Energiebesparing door een ondernemersbril
Door Redactie TGTHR | 14 juli 2016 | Bron: RVO.nlVan warmtewisselaars tot deurenbeleid: de Plukon Food Group neemt veel maatregelen op het gebied van warmte- en koude-optimalisatie. Hoofd Technische Dienst Wilco Jong vertelde hier over bij de themabijeenkomst van RVO.nl over de energie-efficiëntieplannen (EEP).
Met dertien productielocaties in Nederland, België en Duitsland is Plukon één van de grootste pluimvleesverwerkers van Europa. Het bedrijf kiest daarbij al jaren voor terugdringing van het energieverbruik. ‘We kijken ernaar door een ondernemersbril’, zo verklaart Jong de beweegreden. ‘Minder energieverbruik betekent simpelweg kostenbesparing.’
Eenvoudige installaties
Een voorbeeld van warmte- en koude-optimalisatie bij Plukon zijn warmtewisselaars (in de persgasleiding). Daarnaast zet Plukon warmtepompen in die warmte winnen uit koelinstallaties. Plukon zet ze in voor vloerverwarming, het drogen van ruimtes en voor schoonmaakwater. ‘Warmtewisselaars hebben een relatief lage aanschafprijs. Ze zijn eenvoudig en hebben weinig onderhoud nodig.’

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?
Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Reacties