Energiebesparing door een ondernemersbril
Artikel

Energiebesparing door een ondernemersbril

Door | 14 juli 2016 | Bron: RVO.nl

Van warmtewisselaars tot deurenbeleid: de Plukon Food Group neemt veel maatregelen op het gebied van warmte- en koude-optimalisatie. Hoofd Technische Dienst Wilco Jong vertelde hier over bij de themabijeenkomst van RVO.nl over de energie-efficiëntieplannen (EEP).

 

Met dertien productielocaties in Nederland, België en Duitsland is Plukon één van de grootste pluimvleesverwerkers van Europa. Het bedrijf kiest daarbij al jaren voor terugdringing van het energieverbruik. ‘We kijken ernaar door een ondernemersbril’, zo verklaart Jong de beweegreden. ‘Minder energieverbruik betekent simpelweg kostenbesparing.’

 

Eenvoudige installaties

Een voorbeeld van warmte- en koude-optimalisatie bij Plukon zijn warmtewisselaars (in de persgasleiding). Daarnaast zet Plukon warmtepompen in die warmte winnen uit koelinstallaties. Plukon zet ze in voor vloerverwarming, het drogen van ruimtes en voor schoonmaakwater. ‘Warmtewisselaars hebben een relatief lage aanschafprijs. Ze zijn eenvoudig en hebben weinig onderhoud nodig.’

 

Lees het praktijkverhaal op rvo.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen