Energiebesparingsverkenner in 3 stappen energiebesparingen verkennen
Tools

Energiebesparingsverkenner: in 3 stappen energiebesparingen verkennen

Door | 21 april 2016

De Energiebesparingsverkenner is terug van weggeweest. De hernieuwde tool is een hulpmiddel om de impact van energiebesparende maatregelen in beeld te krijgen. Professionals die huizen verhuren, verkopen, bouwen of verbouwen kunnen gebruik maken van de tool.

 

Wil je als woningcorporatie, installateur, makelaar of bank nog meer betekenen voor je klanten? En klanten kansen bieden op financieel voordeel en extra wooncomfort? Met de Energiebesparingsverkenner bereken je in drie simpele stappen hoe je de energiekosten kunt verlagen en het comfort in woningen kunt verbeteren.

 

De Energiebesparingsverkenner is toepasbaar voor één woning of een heel woningcomplex of project met diverse woningtypen. Nadat de gebruiker de woning selecteert en de uitgangssituatie vaststelt, kan hij heel snel op verschillende manieren scenario’s in kaart brengen en vergelijken. Het instrument helpt om een verantwoorde afweging te maken: wegen de benodigde investeringen op tegen de beoogde opbrengsten, zoals een lagere energierekening, meer comfort, een beter energielabel of een betere Energie-Index?

 

Nieuw is ook de budgetverkenner. Professionals kunnen een budget invoeren en kiezen of zij het label of het comfort moeten verbeteren. De verkenner gaat dan op zoek naar een slimme combinatie aan maatregelen om dat te bereiken. Zo krijg je een aardige indicatie of de voorgenomen financiële investeringen – op termijn – opwegen tegen de beoogde resultaten.

 

De site is geschikt voor diverse professionele doelgroepen zoals verhuurders, makelaars, aannemers en installateurs. Zij krijgen via de Energiebesparingsverkenner onafhankelijke, representatieve en betrouwbare informatie. Ze kunnen dit gebruiken bij beheer, planmatig onderhoud, een snelle inventarisatie van de bouwkundige en installatietechnische staat van een woning of een complex van woningen.

 

De data achter de verkenner zijn ook toegankelijk voor derden via een webservice. Wie een eigen userinterface bouwt, kan daar gratis gebruik van maken.

 

Lees meer over de energiebesparingsverkenner op RVO.nl

Bekijk hier het uitgebreide dossier over energiebesparing