Erkende Maatregelenlijsten
Tools

Makkelijker energie besparen met Erkende Maatregelenlijsten

Door | 2 maart 2016

Bedrijven en instellingen moeten sinds 2008 energiebesparende maatregelen treffen als die binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Dat staat in het Activiteitenbesluit. Aan de hand van lijsten met erkende maatregelen is het nu gemakkelijker geworden om energie te besparen en geld te verdienen.

 

Op 1 december jl. traden de eerste erkende lijsten in werking voor zeven bedrijfstakken: de metaalsector, kantoren, zorgsector, onderwijsinstellingen, rubber- en kunststofindustrie, datacenters en de autoschadeherstelsector. Er wordt gewerkt aan nieuwe lijsten voor de automotivebranche, detailhandel, agrarische sector, horeca, sport- en recreatiesector en voedingsmiddelenindustrie. De verwachting is dat deze tweede groep lijsten in 2016 in de regelgeving worden verankerd.

 

Gebouweigenaren en -gebruikers binnen de bedrijfstakken kantoren, zorgsector en onderwijsinstellingen kunnen nu gebruik maken van infographics die inzichtelijk maken welke maatregelen van toepassing zijn. Deze infographics zijn nuttig voor vragers, aanbieders en andere instanties die zich bezighouden met energiebesparing.

 

Lees meer over de maatregelenlijsten bij het Kenniscentrum InfoMil

Bekijk het overzicht met terugverdientijden van energiebesparende maatregelen

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen