Video

Eerlijk bellen met Fairphone

Door | 11 december 2015

Het in 2013 opgerichte Fairphone is een maatschappelijk betrokken onderneming die krachten wil mobiliseren voor eerlijke elektronica. Fairphone maakt niet alleen telefoons om ze te verkopen, maar ook om de toeleveringsketen te ontsluiten en nieuwe relaties tussen mensen en hun producten tot stand te brengen.

 

 

Fairphone creëert een positieve impuls in de hele waardeketen – van mijnbouw en ontwerp tot productie en levensduur – en verbreedt de markt voor producten waarin ethiek een hoofdrol speelt. Samen met alle stakeholders werkt Fairphone aan nieuwe manieren om producten te maken. Zo wordt tin en tantalium uit conflictvrije mijnen in de Democratische Republiek Congo gebruikt, wordt er geïnvesteerd in een welzijnsfonds voor werknemers bij de nieuwe productiepartner in China en zorgt men voor verbetering van het in Ghana opgezette programma voor recycling van elektronisch afval.

 

Fairphone is in 2010 begonnen als campagne om meer bekendheid te geven aan het gebruik van conflictmineralen in consumentenelektronica. In 2013 werd de stap gemaakt van campagne naar officiële onderneming. In twee jaar tijd werden 60.000 exemplaren van de eerste editie Fairphone gemaakt en verkocht, aan kopers die willen bijdragen aan een eerlijkere economie. De onderneming koos voor voorbestellingen om financieel onafhankelijk te blijven. Tegelijk heeft de onderneming gewerkt aan een actieve gemeenschap om de beweging voor eerlijkere elektronica uit te breiden. Daarvoor is Fairphone onlangs diverse keren onderscheiden, onder meer als ‘fastest growing tech startup in Europe’ door The Next Web en met de ‘ProSiebenSat.1 Accelerator Startup-prijs’ van GreenTec. In juni 2015 is Fairphone officieel gecertificeerd als B Corporation. Daarmee is het de eerste fabrikant van mobiele telefoons waaraan deze certificering is verleend.

 

Bezoek de website van Fairphone

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen