Tools

FLOOW2: Deelmarktplaats voor bedrijven

Door | 2 juni 2016

FLOOW2 World’s Reset Button is een business-to-business deelmarktplaats waarop bedrijven en instellingen materieel, diensten en medewerkers onderling kunnen delen, (uit)lenen, (ver)huren en (ver)kopen. FLOOW2 draagt sinds 2015 het B-Corporation-keurmerk.

 

Ondernemer Will Robben ontwikkelde het ei van Columbus: FLOOW2 (spreek uit: ‘floow-toe’), de eerste deelmarktplaats in Nederland waarop organisaties onderling capaciteit die ze (tijdelijk) niet gebruiken kunnen verkopen en verhuren. Het gaat hierbij niet alleen om apparatuur, maar ook faciliteiten en specifieke kennis en kunde. Zo kunnen bedrijven hun kosten te drukken én tegelijk duurzamer te werken. Het platform werd eerst ontwikkeld voor twee sectoren: bouw en landbouw, maar is inmiddels beschikbaar voor alle branches.

 

Initiatiefnemer Will Robben was zelf jarenlang actief in de productie van zwaar materieel. ‘Het viel mij op dat klanten steeds maar nieuwe aankopen deden terwijl hetzelfde materieel enkele kilometers verderop ongebruikt stond. Een verspilling van grondstoffen, maar vooral ook van geld van ondernemers. Zo ontstond het idee om vragers en aanbieders op een eenvoudige en toegankelijke wijze via internet met elkaar in contact te brengen’, aldus Will Robben.

 

Deskundigen bevestigen dat alles al in overvloed aanwezig is: soms op het verkeerde moment, vaak op de verkeerde plek. Het gevolg is dat er op dit moment op aarde tweemaal zoveel materieel staat dan nodig is om al het werk te doen. FLOOW2 werkt als motor van de duurzame economie aan een gezond evenwicht tussen Profit, Planet, Pleasure en People. Gebruikers kunnen hun kosten en het CO₂-gebruik namelijk aanzienlijk verlagen, en tegelijk bijdragen aan verbondenheid en zelfredzaamheid.

 

Bedrijven kunnen zich eenvoudig en gratis registreren en vervolgens hun aanbod op de site plaatsen, dan wel in de bestaande meldingen op zoek gaan. Het platform regelt verder ook bijkomende diensten zoals overeenkomsten, bemiddeling bij betalingen en beveiliging.

 

Het is ook mogelijk om een eigen marktplaats in te richten. Hiermee kunnen klanten, partners of leden in hun eigen vertrouwde omgeving materieel, diensten en medewerkers delen.

 

Kijk voor meer informatie op de website

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen