Waarom we fossiele brandstoffen in de grond moeten houden
Video

Waarom we fossiele brandstoffen in de grond moeten houden

Door | 13 juli 2016

We moeten de uitstoot verminderen om onze planeet veilig te stellen voor toekomstige generaties – de wetenschap is duidelijk. Toch kan het heel moeilijk zijn om te bepalen hoe je dat precies voor elkaar kunt krijgen.

 

Schrijver en klimaatcampagnevoerder Bill McKibben heeft hier een heel simpel idee over: hou fossiele brandstoffen in de grond. Als we alle fossiele brandstoffen waar we op dit moment weet van hebben opbranden, zal de temperatuur van de aarde opwarmen met meer dan 2° celcius – wat catastrofale gevolgen zal hebben, aldus experts. In deze video verklaren Guardian journalisten de ‘hou het in de grond’-theorie in makkelijk te begrijpen termen.

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen