Keurmerken / labels

FSC

Door | 20 november 2015

Wereldwijd verdwijnt per minuut 36 voetbalvelden aan bos; vooral in de tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO₂-uitstoot en levert dus een belangrijke bijdrage aan klimaatverandering. 80% van de dieren zijn voor hun leven afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.

Volgens FSC is de beste manier om bossen te behouden ze te gebruiken. Maar dan wel op een verantwoorde manier. Dus door rekening te houden met ecologische, sociale en economische belangen.

De voorwaarden voor verantwoord bosbeheer zijn vastgelegd in de FSC Principes en Criteria. Deze ‘spelregels’ worden door de ecologische, sociale en economische ‘spelers’ gezamenlijk bepaald. Via certificering wordt gewaarborgd dat de regels worden nageleefd. FSC is het enige systeem voor verantwoord bosbeheer dat op deze wijze werkt en daardoor als enige wordt gesteund door milieu- en ontwikkelingsorganisaties als WWF, Greenpeace en OxfamNovib.

Door FSC-hout te kopen draag je dus bij aan behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

 

Kijk op de website van FSC voor meer informatie

 

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen