Geen succesvol MVO-beleid zonder betrokkenheid medewerkers
Artikel

Geen succesvol MVO-beleid zonder betrokkenheid medewerkers

Door | 17 juni 2016

Geen enkel bedrijf of instantie kan anno 2016 zonder een goed ontwikkeld beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dat er op beleidsniveau over wordt nagedacht mag dan ook geen verrassing heten. Maar MVO-beleid is alleen succesvol door de medewerkers verantwoordelijkheid te geven.

 

Dat stelt Avansdocent Joop de Zwart die vrijdag 3 juni promoveerde aan de Radboud Universiteit met zijn proefschrift: ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voorbij de checklists’. De Zwart beweert niet dat MVO-beleid met zijn checklists, keurmerken en MVO–functionarissen zinloos is. Maar het is onvoldoende. Sterker nog: magertjes. Er ontbreekt iets. Om die reden legt de promovendus in zijn proefschrift de link tussen MVO en de hermeneutische filosofie. Die filosofie biedt een mogelijkheid om MVO terug te geven aan werknemers. Met hén begint het, niet bij beleid, hoe indrukwekkend geformuleerd ook.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Lees het proefschrift ‘Corporate social responsibility, an interpretative practice’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen