Tools

Gemeentelijke Duurzaamheidsindex – GDI

Door | 19 november 2015

De Stichting Duurzame Samenleving is in 2006 opgericht door Geurt van de Kerk en Arthur Manuel. Het is een particulier initiatief dat zich ten doel stelt om de ontwikkeling naar een duurzame samenleving te bevorderen. Zij wil daar vooral toe bijdragen door middel van de zelf ontwikkelde Sustainable Society Index (SSI) die aan de hand van een bescheiden aantal indicatoren het niveau van duurzaamheid meet in de gehele wereld; dat wil zeggen voor 151 landen, waar 99% van de wereldbevolking woont.

 

De SSI verschijnt elke twee jaar en mag zich wereldwijd in een sterk toenemende belangstelling verheugen. Omdat er heel veel op lokaal niveau gebeurt (en moet gebeuren) is begin 2014 vanuit de ervaring met de SSI voor landen de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI) ontwikkeld. Deze index, beschikbaar voor alle ruim 400 gemeenten in Nederland, meet hoe duurzaam elke gemeente is aan de hand van 24 indicatoren. Voor elke gemeente zijn werkbladen gemaakt die handige informatie bieden en de discussie binnen de gemeente rond duurzaamheid ondersteunen, stimuleren en begeleiden. Deze werkbladen kunnen door iedereen worden aangevraagd via de website. Net als de SSI zal er elke twee jaar een nieuwe versie van de GDI worden gepresenteerd.

 

Lees meer over de GDI Index

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen