Gemeenten goed op weg met duurzaam inkopen
Artikel

VNG-model inkoop en aanbesteding helpt gemeenten verbeteren

Gemeenten goed op weg met duurzaam inkopen

Door | 18 maart 2016

Veel gemeenten hebben hun inkoopproces verbeterd met behulp van het VNG-model Inkoop en aanbesteding. Dat blijkt uit het rapport ‘Hoe ambitieus zetten gemeenten Duurzaam Inkopen in?’ van Brabants centrum voor duurzame ontwikkeling Telos.

 

Uit het rapport, dat gemaakt is op verzoek van het Ministerie van IenM, blijkt ook dat centrumgemeenten beter scoren op duurzaam inkopen. Verklaringen daarvoor zijn hun grotere ambitie, hun inkoopkracht – waarmee zij innovaties in de markt kunnen teweegbrengen – en hun grotere vermogen om intern regie over hun budgethouders te voeren.

 

Lees verder op de website van Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Lees meer over het VNG Model Inkoop- en aanbestedingsbeleid

Download het rapport ‘Hoe ambitieus zetten gemeenten duurzaam inkopen in?’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen