Artikel

Gezonde frites door energie-efficiënt PEF-systeem

Door | 11 januari 2016 | Bron: Boerenbusiness

De industrie kijkt naar allerlei manieren om energie te bezuinigen. Dat levert kostreductie op en bovendien wordt voldaan aan duurzaamheidsontwikkelingen en -vereisten.

 

Het Nederlands innovatiebedrijf Pulsemaster springt hier op in met een nieuwe technologie die PEF-processing heet, waarbij PEF staat voor Pulsed Electric Field. De technologie is toepasbaar op aardappelen, groenten, fruit en vlees en verbetert talloze processen. Het zorgt er onder andere voor dat het vetgehalte van frites gemaakt van aardappelen die met het PEF-proces zijn behandeld maar liefst tot twee keer zo laag is dan bij reguliere methoden.

 

Lees wat er allemaal nog meer mogelijk is met deze technologie op boerenbusiness.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen