Gezondere aardappelen én kansrijke reststroom voor chemie en farma
Artikel

Gezondere aardappelen én kansrijke reststroom voor chemie en farma

Door | 18 februari 2016 | Bron: Biobased Economy

Piet Hoekstra, een pootgoedteler uit St. Jacobiparochie en mechanisatiebedrijf Mijno van Dijk hebben een manier bedacht voor het scheiden van de pootaardappel en het loof, om zo de besmettingsroute van Erwinia – een moeilijk te bestrijden bacterie die jaarlijks voor miljoenenschade zorgt – te onderbreken.

 

Resultaat is een innovatieve machine én de ontdekking van een kansrijke grondstof. De grote hoeveelheid loof die nu overblijft, kan bijvoorbeeld gebruikt worden als grondstof voor plastic en voor de lijm en coatingindustrie. Maar dat is niet het enige, in aardappelloof zitten verschillende stofjes die interessant zijn voor de farmaceutische industrie.

 

Lees verder op BiobasedEconomy.nl

Download het onderzoeksrapport ‘Polysolan’ van Biobased Drenthe

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen