Subsidieregelingen

Groen financieren met de Regeling groenprojecten

Door | 1 april 2016

De overheid geeft belastingvoordeel aan ‘groene’ spaarders en beleggers. Daardoor kan de bank een lening voor een lager rentetarief aanbieden aan een investeerder met een groenproject. Zo’n investeerder heeft hiervoor een groenverklaring nodig.

 

De ‘Regeling groenprojecten’ is een gezamenlijke regeling van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Financiën. De regeling is geschikt voor de nieuwste ontwikkelingen in milieutechnologie en de huidige hoofdpunten van milieubeleid. De veranderde regeling biedt nieuwe projecten een kans op groene financiering. De systematiek is onveranderd gebleven, zoals de vereiste samenwerking tussen beleggers, banken en projectbeheerders.

 

Er zijn twee verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de Regeling groenprojecten.

  • Als groene spaarder/belegger
  • Als investeerder waarbij je gebruik maakt van groene financiering

 

Onder Projectcategorieën staat beschreven welk type projecten in aanmerking kunnen komen voor een groenverklaring. Bij elk onderdeel vindt je documenten met de voorwaarden.

 

In 2016 krijgen banken, investeerders en beleggers meer mogelijkheden om te investeren in duurzame projecten. Zo kunnen bijvoorbeeld bedrijven die groene daken aanplanten en ondernemers die werken aan de opslag van zonne-energie, aankloppen voor een financiering tegen gunstige voorwaarden. Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) en staatssecretaris Wiebes (Financiën) hebben met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) de Groenregeling hierop aangepast.

 

Lees meer over de regeling groenprojecten op de website van RvO

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen