Groene Groei
Boeken, E-Books

Naar de maatschappij van 2040

Groene groei

Door | 10 december 2016

Hoe verdient Nederland zijn geld over twintig jaar? Is over twintig jaar het energieprobleem opgelost? Kan onze economie dan weer vrolijk op de oude voet doorgroeien? Vergeet het maar! Ja, duurzame energie is de basis van ons welvaartshuis, maar als we miljarden meer mensen willen voeden en laten genieten van een behoorlijke welvaart, dan zullen we het hele huis moeten verbouwen. We moeten geen half werk leveren.

 

Nederland en Europa lopen niet voorop op het gebied van energie. Wel hebben we alles in huis om alle andere sectoren van de economie op een duurzame leest te schoeien. In de eerste plaats onze land- en tuinbouw. De Europese landbouw heeft zulke hoge opbrengsten dat wij de voedselproducent van de wereld kunnen worden, zelfs met minder grond en meer natuur. Diezelfde land- en tuinbouw worden ook de basis voor een groene en duurzame groei van onze industrie. De Nederlandse industrie is sterk in vele sectoren en heeft voor zijn verdere ontwikkeling gekozen voor duurzaamheid. Wij zijn sterk in chemie en materialen en in alles wat met water van doen heeft. Onze hightech industrie kan zich meten met Silicon Valley. De signalen staan op groen voor een economische ontwikkeling die welvaart geeft én duurzaam is.

 

Met tientallen voorbeelden tonen de schrijvers van Groene groei deze nieuwe koers aan. 'Meer resultaten met minder middelen' is daarbij de trend. Met minder grondstoffen, minder energie, minder arbeid en minder ruimtebeslag meer en betere producten maken. Naar meer welvaart voor meer mensen en naar herstel van schade aan de planeet door minstens tien maal zo efficiënt met onze middelen om te gaan. Dit boek toont aan dat het kan.

 

Meer informatie

Auteurs: Paul Reinshagen, Diederik van der Hoeven, Alle Bruggink

Uitgeverij: Biobased Press

ISBN: 978 90 8227 600 8

 

Groene groei is hier gratis te downloaden

Groene groei cover

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen