Heroverwegen van vooruitgang -- de circulaire economie
Video

Video brengt werking van de circulaire economie en de bijbehorende principes in beeld

Heroverwegen van vooruitgang: de circulaire economie

Door | 10 maart 2016

Ecologische systemen bestaan al miljarden jaren, en zullen nog heel lang blijven bestaan. Moeder natuur kent geen afval, maar bestaat uit oneindige kringlopen: afval van de ene soort, is voedsel voor de andere. Energie wordt geleverd door de zon. Dingen groeien, gaan dood, en voedingsstoffen vloeien weer veilig terug in de bodem – en het werkt!

Toch kiezen wij mensen voor een lineaire benadering: we nemen, we maken en we gooien weg. Zo doen we een beroep op onze eindige voorraad grondstoffen en produceren we schadelijk afval. Het mag duidelijk zijn dat dat op lange termijn niet goed gaat. Maar wat werkt dan wel? De circulaire economie biedt een wereld van kansen in het heroverwegen en opnieuw vormgeven van de manier waarop we producten maken. De Ellen MacArthur Foundation heeft met onderstaande video de werking van de circulaire economie en de bijbehorende principes in beeld gebracht.

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen