Het eerste zero-energy hotel ter wereld in Amsterdam
Artikel

Het eerste zero-energy hotel ter wereld in Amsterdam

Door | 25 februari 2016 | Bron: Dutch Green Company

Dutch Green Company ontwikkelt in samenwerking met de TU Delft en TU Eindhoven het eerste zero-energy hotel ter wereld, onder de werktitel ‘Breeze’. Dit unieke hotel op Amsterdam-IJburg zal zichzelf grotendeels kunnen voorzien van energie door middel van het Earth, Wind en Fire (EWF)-concept van Dr. Ben Bronsema. Het combineert zonne-energie met de kracht van wind in een ‘powerdak’.

 

Het ‘Powerdak’ is ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk om te gaan met wind- en zonne-energie. De Klimaatcascade werkt als een natuurlijke warmtewisselaar. De zonneschoorsteen is een schacht waarin de zonnewarmte geoogst wordt om het gebouw en het tapwater op te warmen. Het zero-energy hotel moet in 2017 gereed zijn.

 

Dit is één van de innovatieve technologieën die in de nieuwe publicatie ‘Kennis over duurzame gebouwen en hun gebruikers’ staan. De publicatie is een samenvatting van alle onderzoeken die zijn gedaan in het kader van het lange termijn-programma Energie Onderzoek Subsidieprogramma (EOS).

 

Lees het hele artikel op de website Dutch Green Company

Bekijk de video ‘BREEZE – First Zero Energy Hotel Amsterdam’

Bekijk de TEDx ‘Air conditioning with wind, sun and water’ van Dr. Ben Bronsema

Download de publicatie ‘Kennis over duurzame gebouwen en hun gebruikers’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen