Het ontwikkelen van je circulaire business de lessen van 18 koplopers
Artikel

Het ontwikkelen van je circulaire business: de lessen van 18 koplopers

Door | 23 mei 2016 | Bron: De Groene Zaak

Ondernemers die circulair ondernemen lopen tegen een breed scala van barrières aan. De Groene Zaak heeft daarom onderzoek uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Utrecht (Dorith Vermunt, Dr. Simona Negro, Dr. Pita Verweij en Prof. Dr. Marko Hekkert) voor het programma Nederland Circulair!

 

In het essay ‘Het ontwikkelen van je circulaire business: een onvermijdelijke sprong in het diepe?’ wordt voor het eerst gekeken naar barrières die ondernemers tegenkomen in verschillende vormen van circulair ondernemerschap. Ook heeft wetenschappelijk onderzoek nog niet eerder onderscheid gemaakt tussen barrières voor circulaire startups, en voor de gevestigde orde van bedrijven die hun businessmodellen aan het omvormen zijn. Wat in dit essay wordt afgevraagd is daarom: verschillen de belemmeringen waar ondernemers tegenaan lopen per circulair businessmodel, en maakt het uit wat voor soort onderneming het is? Daarnaast wordt gekeken naar de motivatie van huidige koplopers: waarom hebben zij, ondanks alle barrières, wel besloten zich te wagen aan de circulaire economie? Het essay is gebaseerd op diepte-interviews met 18 circulair ondernemen pioniers.

 

Lees de essay ‘Het ontwikkelen van je circulaire business: een onvermijdelijke sprong in het diepe?’

Lees het uitgebreide onderzoek

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen