Historische panden verduurzamen met de Groene Menukaart
Tools

Historische panden verduurzamen met de Groene Menukaart

Door | 24 mei 2016

Met de Groene Menukaart kun je bekijken wat er mogelijk is om een historische pand duurzamer te maken. Juist omdat oudere panden veel energie verbruiken zijn er al snel resultaten te behalen. Daarbij lopen de mogelijkheden uiteen van het aanschaffen van ledlampen tot het isoleren van muren of het installeren van zonneboilers en -panelen.

 

Mensen hikken soms tegen de kosten aan, die bij oudere gebouwen iets hoger uit kunnen vallen. Maar als je bedenkt dat het om panden gaat die we nog jarenlang willen behouden is de investering in relatie tot de terugverdientijd gunstig. Niet alles hoeft in een keer gedaan te worden, je kunt in kleine stappen te werk gaan. De Groene Menukaart is een online tool waarmee eigenaren van een historisch pand zelf de besparingen kunnen uitrekenen. Er zijn wel vijftig dingen die je kunt doen om je pand duurzamer te maken. Met kleine aanpassingen kun je al vijf tot tien procent energie besparen. Met een totaalaanpak, inclusief bouwkundige aanpassingen, zijn besparingen boven de dertig procent mogelijk. Zo kan iedereen iets doen om zijn pand te verduurzamen.

 

Kijk voor meer informatie op degroenemenukaart.nl 

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen