Hoe bedrijven en particulieren de Voedselbank helpen
Interview

Serie ‘Partnerschappen’ deel VII

Hoe bedrijven en particulieren de Voedselbank helpen

Door | 22 november 2016

Steeds meer bedrijven werken aan de oplossing van sociale vraagstukken. Soms alleen, maar steeds vaker in samenwerking met maatschappelijke organisaties. Dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. De uitdaging voor beide partijen is het maximale uit de samenwerking te halen.

 

Samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties is geen hogere wiskunde. Wel stuiten mensen in de praktijk op steeds dezelfde dilemma’s en valkuilen. Wilma Roozenboom schreef een boek over dergelijke samenwerkingsverbanden. ‘Een bedrijf is geen goed doel’ verscheen begin 2016 bij Koninklijke Van Gorcum. Onderstaand interview staat erin, net als deze interviews die we eerder publiceerden.

 

Het project: Voedingsmiddelen inzamelen voor de Voedselbank

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbanken delen voedselpakketten aan hen uit: ruim 100.000 mensen per week eten hiervan. De lokale Voedselbanken werken veel samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren.

 

Wim Blom is bestuurslid van de Voedselbank Zutphen, een van de meer dan 150 Voedselbanken in Nederland. Met een vaste groep vrijwilligers zamelt Blom voedingsmiddelen in en deelt die iedere vrijdag uit aan arme huishoudens uit de buurt. De producten komen van bedrijven en particulieren in de regio. Op de website van de Voedselbank staan de mogelijke redenen voor samenwerking: besparing op kosten voor het vernietigen en afvoeren van producten, voorkomen van verspilling, vergroten van naamsbekendheid, maatschappelijke goodwill. Blom herkent die redenen: ‘De Voedselbank krijgt producten van supermarkten, tuinderijen, bakkers maar ook van particulieren. Mensen doen dit omdat ze zelf vinden dat het moet. Als je zelf genoeg hebt en zelfs over…

Alle artikelen op TGTHR lezen?

Registreer je dan (helemaal gratis) voor TGTHR! Je kunt dan alle artikelen op de website lezen.
Ben je al geregistreerd? Dan kun je hieronder inloggen.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen