Hoe bedrijven zich kunnen aanpassen aan de deeleconomie
Artikel

Hoe bedrijven zich kunnen aanpassen aan de deeleconomie

Door | 25 maart 2016 | Bron: Management Executive.nl

Steeds meer consumenten zijn erin geïnteresseerd om producten te leasen of delen in plaats van ze te kopen en in eigendom te hebben. Bedrijven kunnen hier op verschillende manieren op inhaken en profiteren van deze deeleconomie.

 

De nieuwe deeleconomie groeit in hoog tempo. Het sharingconcept is zo krachtig dat bedrijven er goed aan doen om zich te verdiepen in dit verschijnsel en te onderzoeken waar en hoe ze hun bestaande businessmodellen kunnen aanpassen, om te profiteren van deze nieuwe trend en om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Kurt Matzler, Viktoria Veider en Wolfgang Kathan geven zes manieren om te profiteren van de trend naar ‘collaborative consumption’.

 

Download de PDF ‘Hoe bedrijven zich kunnen aanpassen aan de deeleconomie’ van Managementexecutive.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen