Hoe circulaire bouw leidt tot een klimaatneutrale wijk
Artikel

Hoe circulaire bouw leidt tot een klimaatneutrale wijk

Door | 29 augustus 2016 | Bron: RVO.nl

In Amsterdam Nieuw-West ontwikkelt een consortium met onder meer Eigen Haard en ERA Contour de klimaatneutrale wijk Stadstuin Overtoom. Hier maken 360 verouderde portieketagewoningen plaats voor 480 nieuwbouwappartementen. Sloop en nieuwbouw gebeurt volgens het concept Co-Green.

 

Stadstuin Overtoom is onderdeel van de herstructurering van de Amsterdamse wijk Overtoomse Veld. ‘Destijds een van de Vogelaarwijken, inmiddels een opkomende buurt’, zegt Jurgen van de Laarschot, vastgoedontwikkelaar bij woningcorporatie Eigen Haard. Het project bestaat uit zes wooncomplexen, die een mix zijn van koop- en huurwoningen in de sociale en vrije sector.

 

98 procent hergebruik

De woningcorporatie koos voor een circulaire aanpak om de klimaatneutrale wijk te bouwen. Van de Laarschot: ‘We hergebruiken maar liefst 98 procent van het sloopmateriaal, waarvan 30 procent in Stadstuin Overtoom. Op asbest- en teerhoudende materialen na kunnen we alles opnieuw gebruiken. Bakstenen worden deels verwerkt in nieuwe bakstenen, beton hergebruikt voor de bouwkundige constructie en kalkzandsteen gaat terug naar de fabriek.’

 

Lees het praktijkverhaal op rvo.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen