Hoe de Nederlandse agribusiness meer waarde kan leveren
Artikel

Hoe de Nederlandse agribusiness meer waarde kan leveren

Door | 21 juli 2016 | Bron: MVO Nederland

Het verbinden van waarden, het samenbrengen van stakeholders, het te gelde maken van agrosysteemkennis: het klinkt allemaal vrij abstract wat Sander Mager met Licence to Grow doet. Toch heeft hij een logisch en kraakhelder verhaal over metropolitane landbouw.

 

Hoe voeden we de steeds groter wordende stedelijke populatie op deze wereld? Met deze vraag houdt Sander Mager zich bezig met zijn adviesbureau Licence to Grow. Een cruciale taak van Mager bij het beantwoorden van deze vraag, is het bijeenbrengen van de juiste stakeholders uit stad en agrifood.

 

‘De agribusiness kan zo veel waarde leveren. Niet alleen het voeden van mensen, maar denk ook aan het vergroenen van de stad, het produceren van energie, het sluiten van kringlopen, het tegengaan van hittestress et cetera. Belangrijk is dat de juiste stakeholders dit gaan inzien.’

 

Mager probeert die stakeholders – niet zelden gezworen ‘tegenstanders’ – samen aan tafel te krijgen om ongedachte partnerschappen te ontwikkelen. ‘Dat levert vaak veel op. Voor ik met Licence to Grow begon, was ik programmamanager bij TransForum. Ook daar waren we bezig met metropolitane landbouw. De agrifood-ondernemers die de verbinding konden leggen met de stad, waren stuk voor stuk innovatief en succesvol.’

 

Lees het praktijkverhaal op grensverleggers.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen