
Een praktijkverhaal van kalverenhouder Evert Kroes
Hoe een boerderij spectaculaire milieuwinst boekt met eendenkroos
Door Redactie TGTHR | 7 april 2016 | Bron: RVO.NLHoe beperk je de milieubelasting van vleesproductie? Het familiebedrijf Kroes in Uddel teelt op de kalverstal eendenkroos met mineralen uit mest, CO₂ en warmte van de kalveren. Het eendenkroos dient als voedsel voor de kalveren.
Deze kringloop leidt tot een spectaculaire milieuwinst, blijkt uit onderzoek. In 2013 startte kalverenhouder Evert Kroes de eerste Ecoferm Kringloopboerderij, mede met hulp van Innovatie Agro & Natuur (onderdeel van het ministerie van EZ) en landelijke fiscale regelingen als MIA\Vamil. Na ruim twee jaar zijn de eerste ervaringen en resultaten van de kringloopboerderij bekend: de methaanvorming daalt met maar liefst 80% en de ammoniakvorming met 50% door hergebruik van de mest. De CO₂-voetafdruk verminderde met 22%.
Lees het praktijkverhaal van Evert Kroes op de website van RVO.nl

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?
Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Reacties