Hoe een boerderij spectaculaire milieuwinst boekt met eendenkroos
Artikel

Een praktijkverhaal van kalverenhouder Evert Kroes

Hoe een boerderij spectaculaire milieuwinst boekt met eendenkroos

Door | 7 april 2016 | Bron: RVO.NL

Hoe beperk je de milieubelasting van vleesproductie? Het familiebedrijf Kroes in Uddel teelt op de kalverstal eendenkroos met mineralen uit mest, CO₂ en warmte van de kalveren. Het eendenkroos dient als voedsel voor de kalveren.

 

Deze kringloop leidt tot een spectaculaire milieuwinst, blijkt uit onderzoek. In 2013 startte kalverenhouder Evert Kroes de eerste Ecoferm Kringloopboerderij, mede met hulp van Innovatie Agro & Natuur (onderdeel van het ministerie van EZ) en landelijke fiscale regelingen als MIA\Vamil. Na ruim twee jaar zijn de eerste ervaringen en resultaten van de kringloopboerderij bekend: de methaanvorming daalt met maar liefst 80% en de ammoniakvorming met 50% door hergebruik van de mest. De CO₂-voetafdruk verminderde met 22%.

 

Lees het praktijkverhaal van Evert Kroes op de website van RVO.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen