Hoe het MKB een bijdrage kan leveren aan duurzame ontwikkeling
Artikel

Hoe het MKB een bijdrage kan leveren aan duurzame ontwikkeling

Door | 18 mei 2016

De duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) zijn een ver-van-hun-bed-show voor Nederlandse ondernemers. Maar onderzoek van Kaleidos toont aan dat het MKB wel degelijk een bijdrage kan leveren aan duurzame ontwikkeling.

 

Volgens premier Rutte staat het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) te trappelen om ‘in de voetsporen van multinationals te treden’ om bij te dragen aan de uitvoering van de Sustainable Development Goals. Deze internationale doelen voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling zijn afgelopen september aangenomen door de Verenigde Naties.

 

In de praktijk gaat de aandacht van initiatieven in Nederland echter vooral uit naar grote Nederlandse bedrijven. Kleinere ondernemers zijn nauwelijks op de hoogte van de doelen en  duurzaam ondernemen is nog vooral een niche voor een beperkte groep MKB’ers. En dat is zonde, want het MKB vormt de overgrote meerderheid van het bedrijfsleven in Nederland. Een andere manier van communiceren en het MKB actiever betrekken kan dit veranderen. Dit blijkt uit recent gepubliceerd onderzoek van Kaleidos Research onder ruim vijftig Nederlandse ondernemers en MKB-experts naar de rol van het Nederlandse MKB bij het oplossen van wereldproblemen.

 

 

Lees verder bij OneWorld

Download het onderzoeksrapport ‘Small Business, Global Impact’

Lees meer over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN