Hoe het MKB een bijdrage kan leveren aan duurzame ontwikkeling
Artikel

Hoe het MKB een bijdrage kan leveren aan duurzame ontwikkeling

Door | 18 mei 2016

De duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) zijn een ver-van-hun-bed-show voor Nederlandse ondernemers. Maar onderzoek van Kaleidos toont aan dat het MKB wel degelijk een bijdrage kan leveren aan duurzame ontwikkeling.

 

Volgens premier Rutte staat het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) te trappelen om ‘in de voetsporen van multinationals te treden’ om bij te dragen aan de uitvoering van de Sustainable Development Goals. Deze internationale doelen voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling zijn afgelopen september aangenomen door de Verenigde Naties.

 

In de praktijk gaat de aandacht van initiatieven in Nederland echter vooral uit naar grote Nederlandse bedrijven. Kleinere ondernemers zijn nauwelijks op de hoogte van de doelen en  duurzaam ondernemen is nog vooral een niche voor een beperkte groep MKB’ers. En dat is zonde, want het MKB vormt de overgrote meerderheid van het bedrijfsleven in Nederland. Een andere manier van communiceren en het MKB actiever betrekken kan dit veranderen. Dit blijkt uit recent gepubliceerd onderzoek van Kaleidos Research onder ruim vijftig Nederlandse ondernemers en MKB-experts naar de rol van het Nederlandse MKB bij het oplossen van wereldproblemen.

 

 

Lees verder bij OneWorld

Download het onderzoeksrapport ‘Small Business, Global Impact’

Lees meer over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen