Hoe het MKB met eenvoudige oplossingen veel energie en geld kan besparen
Artikel

Hoe het MKB met eenvoudige oplossingen veel energie en geld kan besparen

Door | 20 oktober 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Het Nederlandse MKB kan met relatief eenvoudige oplossingen en zonder hoge kosten, geld besparen op energiekosten, dat concludeert Climate Neutral Group in haar rapport ‘Energiebesparing – Kansen en verplichtingen voor bedrijven en gemeenten’. 200.000 middelgrote bedrijven in Nederland hebben samen een besparingspotentieel van bijna 40% van het Energieakkoord, dit is vergelijkbaar met het jaarlijkse gemiddelde elektriciteits- en gasverbruik van circa een half miljoen huishoudens.

 

Veel bedrijven weten niet dat ze gemiddeld 30% van hun energierekening kunnen besparen door maatregelen te treffen die binnen drie jaar zijn terugverdiend. Gemeenten spelen een belangrijke rol bij het aanjagen van energiebesparingen door bedrijven. Het rapport van Climate Neutral Group verduidelijkt het overheidsbeleid ten aanzien van energiebesparing voor de MKB-ondernemer, en komt met aanbevelingen voor gemeenten en bedrijven om energiebesparing te versnellen. MKB-ondernemers kunnen ontzettend veel geld besparen door gewoon te doen: start als ondernemer met een eenvoudige (en vaak gesubsidieerde) energiescan om vervolgens het laaghangend fruit te plukken. Dit zijn vaak kleine aanpassingen in een organisatie om energie te besparen, met positieve gevolgen voor klimaat en portemonnee.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Download de whitepaper ‘Energiebesparing – Kansen en verplichtingen voor bedrijven en gemeenten’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen