Hoe inkopen verandert door levensduurdenken
Artikel

Duurzaam inkopen komt gestaag op gang

Hoe inkopen verandert door levensduurdenken

Door | 24 mei 2016

Maatschappelijk verantwoord inkopen krijgt met verschillende initiatieven binnen het Rijk vorm. Inkoopinstanties merken hierbij dat duurzaam inkopen in de praktijk vraagt om een andere manier van denken en doen. Zij moeten veel eerder in het inkoopproces betrokken zijn, ‘levensduurdenken’ en doorzetten, ondanks spanning of twijfel van anderen.

 

Duurzaamheid moet een vanzelfsprekend onderdeel zijn van bedrijfsvoering. ‘Het moet in het dna komen van de mensen’, zegt Jacques Dubbeldam, programmamanager Duurzame Bedrijfsvoering bij het ministerie van IenM. In 2012 zette het ministerie een programma op om brede aandacht te vragen voor duurzaamheid binnen de bedrijfsvoering. ‘De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat duurzaamheid is als veiligheid: er moet altijd aandacht voor blijven; het gaat niet vanzelf. Daarom hebben we de tijdelijkheid van ons programma omgebouwd tot een vaste structuur met een bedrijfsvoeringsbrede dekking.’

 

Download de publicatie ‘Duurzaam inkopen komt gestaag op gang’ van Rijksoverheid.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen