Whitepapers

Hoe je werknemers kunt motiveren hun lifestyle te veranderen

Door | 19 november 2015

Vitale medewerkers en een laag ziekteverzuim, dát willen we allemaal. Maar hoe motiveer je mensen hun lifestyle te veranderen? Dat lees je in de gratis whitepaper ‘1% minder verzuim levert een besparing van 4 miljoen’ van Zilveren Kruis Achmea.

 
Vervoersmaatschappij Connexxion gelooft niet in dwang of verplichtingen. Het moet uit mensen zelf komen. En daar kun je als werkgever wel degelijk op sturen, zegt Gabriël van Eekhout, manager Gezondheid & Arbo in de whitepaper. ‘Een gezondere levensstijl moet uit medewerkers zelf komen. Ze moeten zelf de overtuiging hebben dat gezond leven beter voor hen is. De rol van de werkgever is om een gezonde werkplek te bieden, maar je moet ook je medewerkers continu informeren over gezondheidsrisico’s en manieren om gezonder te leven. Een werkgever kan medewerkers motiveren en ondersteunen bij het veranderen van hun leefstijl. Maar uiteindelijk is het de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers of zij dat ook echt doen.’

 

Download de whitepaper ‘1% minder verzuim levert een besparing van 4 miljoen op’ bij PW de Gids

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen