Hoe komt de MKB'er aan toepasbare MVO-kennis
Magazine

MVO-kennis verkrijgen en delen

Hoe komt de MKB‘er aan toepasbare MVO-kennis?

Door | 15 juni 2016

In het MKB willen veel bedrijven met duurzaam ondernemen aan de slag. Enerzijds doordat de druk vanuit het ketenbeleid groter wordt en omdat opdrachtgevers dit vereisen bij hun aanbestedingsprocedures. Anderzijds neemt deze behoefte toe omdat men de ­normen en waarden van het bedrijf in het te voeren beleid wil verankeren. Veel bedrijven raken echter de weg kwijt omdat ze onvoorbereid en zonder gedegen kennis aan het proces van duurzaam ondernemen beginnen. Dit artikel geeft enkele handvatten om succesvol van start te gaan met duurzaam ondernemen.

 

Het merendeel van de bedrijven is op diverse onderdelen met duurzaam ondernemen bezig. Vaak is men zich hier niet van bewust, omdat het niet als duurzaam ondernemen wordt benoemd. Daar komt bij dat het begrip duurzaam ondernemen er ook niet duidelijker op wordt door de vele begrippen en slogans. Elke maand ontstaan er weer nieuwe ‘woorden en begrippen’. Dit draagt niet bij aan de duidelijkheid die noodzakelijk is om elkaar te begrijpen.

 

Een vaak gehoorde opmerking is dat duurzaamheid een containerbegrip is geworden. Daarom is het niet verwonderlijk dat veel bedrijven hiermee worstelen. Voor het ene bedrijf betekent duurzaam ondernemen CO₂-reductie en voor een ander bedrijf betekent dit de duurzame inzet van medewerkers of de circulaire economie. Dit zijn allemaal onderdelen van duurzaam ondernemen en de onderlinge verbanden tussen deze thema’s worden niet gezien waardoor kansen blijven liggen.

 

MVO-manager

Indien wordt besloten…

Lees dit artikel gratis

Verduurzamen doe je niet alleen, dat doe je samen! Registreren is gratis en verplicht je tot niets, maar kan jou wel verder helpen met duurzaam ondernemen! Zo kan je al onze artikelen lezen op de website, je netwerk vergroten of je eigen nieuws en columns publiceren op TGTHR.

Registreer je ook (helemaal gratis) voor TGTHR en lees het complete artikel. Ben je al geregistreerd? Dan kun je hieronder inloggen.