Hoe Thuisafgehaald de buurt verbindt
Artikel

Serie ‘Positive Impact Creators’ deel X

Hoe Thuisafgehaald de buurt verbindt

Door | 13 juli 2017

Er gaat een grote kracht schuil achter het delen van maaltijden: een kracht die mensen kan verbinden. De Nederlandse startup Thuisafgehaald weet dit als geen ander. Zij is Rainbow Collection’s Positive Impact Creator van deze week en gelooft in overvloed, in plaats van schaarste. Het platform is opgericht om mensen te verbinden en aan te moedigen hun maaltijden met elkaar te delen. En dat blijkt van grote waarde.

 
De toegewijde mensen achter dit initiatief willen het sociale hart van eten op een nieuwe manier onthullen en stimuleren. De gemeenschap die daarmee wordt opgebouwd, staat centraal binnen het initiatief. Het platform richt zich altijd op de wensen en behoeften van de gebruikers. Dat is hoe iets delen, juist leidt tot vermenigvuldiging. Grondlegger en initiatiefneemster Marieke Hart vertelt ons over de impact en doelen van dit platform.

 

De kracht van delen

In het creëren van gedeelde waarde, beginnen de meeste initiatieven klein. Thuisafgehaald brengt mensen samen om hun maaltijden te delen. Een initiatief met een sociaal hart, dat op hetzelfde moment bijdraagt aan een duurzamere economie. De rol van Thuisafgehaald in dit ‘grotere plaatje’ wordt volgens Marieke niet per se actief gecommuniceerd. ‘Het gaat echt om het eten. Dat staat centraal en dat is ook wat onze gebruikers aanspreekt.’ Het grootste doel is niet mensen te overtuigen van de waarde van de deeleconomie, maar het hen te laten ervaren. Zo kan een simpele activiteit als het delen van een maaltijd met je buurman al een openbaring zijn.

 

 

Het grootste doel is niet mensen te overtuigen van de grote waarde van de deeleconomie: maar het hen te laten ervaren

 

Tegenwoordig kan bijna elke behoefte vervuld worden en bijna elk merk on demand leveren. Een thuisbezorgde maaltijd is slechts een paar muisklikken van je verwijderd. Dit brengt een enorm comfort met zich mee. De sociale deel-varianten die…

Alle artikelen op TGTHR lezen?

Registreer je dan (helemaal gratis) voor TGTHR! Je kunt dan alle artikelen op de website lezen.
Ben je al geregistreerd? Dan kun je hieronder inloggen.