Artikel

Holland Bioplastics deelt kennis en verbindt partijen rondom bioplastics

Door | 17 december 2015

Er komt steeds meer aandacht voor bioplastics. Bioplastics worden hoofdzakelijk gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en kunnen bijdragen aan het terugdringen van klimaatverandering en het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen. Daarnaast bieden bioplastics nieuwe mogelijkheden om afvalstromen te verwerken.

 

Er wordt geïnnoveerd en geïnvesteerd in nieuwe materialen, kennis en technologieën om de transitie te kunnen maken van een op olie gebaseerde lineaire economie naar een meer biobased en circulaire economie. Dit zorgt voor een belangrijke bijdrage aan onze economie en het creëren van nieuwe banen. Bioplastics worden wereldwijd al breed geaccepteerd en gebruikt door toonaangevende merken. Grote merken die bioplastics gebruiken in hun producten zijn o.a. Ford, Nike, Puma, Toyota, Mercedes en The Coca Cola Company. In Nederland worden bioplastics reeds gebruikt door o.a. Albert Heijn, The Greenery, M+N, KLM, Rabobank, Desch, Heineken en Grolsch.

 

In Nederland zijn er zowel nationale als internationale bedrijven gevestigd die zich richten op het produceren of verwerken van bioplastics. Om zoveel mogelijk kennis rondom bioplastics te kunnen delen en om partijen te kunnen verbinden, is Holland Bioplastics opgericht. Holland Bioplastics heeft als doel het verspreiden, delen en toegankelijk maken van kennis en het verbinden van partijen rondom bioplastics.
 
De vier founding partners zijn Corbion, NatureWorks, Bio4Pack en Braskem maar deelname staat open voor alle partijen die direct of indirect betrokken zijn bij het produceren, verwerken, onderzoek doen naar en/of vermarkten van bioplastics. Doel is om gezamenlijk helder te informeren over de mogelijkheden rondom bioplastics.

 

Bezoek de website voor meer informatie over bioplastics en deelname

Bekijk de factsheets in het dossier Bioplastics van het KIDV

Bekijk de informatiesheets over bioplastics van Groene Grondstoffen