De beweging van Iconomy naar Weconomy - wat kun je zelf doen
Video

Jan Jonker | TEDx Zwolle

De beweging van Iconomy naar WEconomy. Wat kun je zelf doen?

Door | 24 maart 2016

Duurzaamheid wordt volwassen. Mensen in de samenleving komen in beweging. Ze vinden dat het anders kan én moet. Zo ontstaan initiatieven rond thema’s die er toe doen, zoals voedsel, energie en zorg. We noemen dat de opkomst van de WEconomy. Er zijn veel initiatieven, maar deze gaan ook (snel) weer ten onder. Zo verliest de maatschappij kostbare energie van mensen die een transitie naar een andere economie, een andere samenleving, helpen vormgeven.

 

Jan Jonker, hoogleraar Duurzaamheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen, houdt zich voornamelijk bezig met nieuwe businessmodellen die duurzame ontwikkeling mogelijk maken. In 2013 publiceerde Jonker het boek ‘WEconomy’ en in november 2014 werd zijn boek ‘Nieuwe Business Modellen’ gelanceerd. Al zijn boeken, projecten, lezingen en ontmoetingen hebben als gemeenschappelijke doel de duurzame ontwikkeling in en tussen organisaties en mensen te bevorderen. Hij is ervan overtuigd dat onze samenleving en de mensen hierin de macht hebben om veranderingen te maken.

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen