In 11 stappen naar een duurzaam HRM-beleid
Artikel

In 11 stappen naar een duurzaam HRM-beleid

Door | 4 mei 2016

In een duurzame economie worden medewerkers niet beschouwd als een soort grondstof (een ‘human resource’) maar als echte mensen van vlees en bloed, met hun eigen persoonlijkheid, hun talenten en een eigen behoefte om te groeien.

 

Vakblad P-Plus constateerde dat de meeste HRM-managers er niet in slagen MVO in hun dagelijkse werkzaamheden in te passen en publiceerde samen met Avans Hogeschool een overzicht van elf stappen voor een duurzaam HRM-beleid.

 

Het document De missing link tussen HRM en MVO is een staalkaart van kwesties die al jaar en dag onder de ‘people-agenda’ van MVO vallen, zoals: hoe maak ik plaats voor mensen met een beperking? Hoe zorg ik voor diversiteit op de werkvloer? Hoe zorg ik dat mijn mensen duurzaam inzetbaar zijn? Het antwoord op die vragen wordt gegeven door koplopers en wetenschappers die door hun frisse kijk, innovatieve aanpak of jarenlange ervaring recht van spreken hebben.

 

Lees de MVO Nederland-blog van Jos Reinhoudt

Lees ‘De missing link tussen HRM en MVO’ van P-plus

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen