Hoe duurzaamheid een duurzame samenleving in de weg staat (en wat eraan te doen!)
Artikel

Hoe duurzaamheid een duurzame samenleving in de weg staat (en wat eraan te doen!)

Door | 8 januari 2016 | Bron: De Correspondent

Als we gevaarlijke klimaatverandering willen voorkomen, zal het hedendaagse energiesysteem op de schop moeten. Maar hoe ziet een alternatief systeem eruit? En hoe komen we daar?

 

Hoe gaat een samenleving van het ene tijdperk naar het andere? Dat onderzoekt Derk Loorbach, hoogleraar sociaaleconomische transities en directeur van The Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT) van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De Correspondent heeft de belangrijkste inzichten van Loorbach op een rijtje gezet, die ons kunnen helpen de omwenteling naar ‘een nieuw systeem’ te begrijpen.

 

Lees meer op de website van de Correspondent

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen