Inclusief ondernemen 4 tips van koplopers
Artikel

Inclusief ondernemen: 4 tips van koplopers

Door | 8 september 2016

Met inclusief ondernemen bieden organisaties werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit heeft vaak zeer gunstige effecten voor de werksfeer en motivatie. Inclusieve ondernemers zijn succesvoller omdat ze kunnen omgaan met verschillen tussen mensen en de meerwaarde van diversiteit benutten.

 

Bovendien stelt de overheid inclusief ondernemen (social return) steeds vaker als voorwaarde voor het verstrekken van opdrachten. Maar inclusief ondernemen beperkt zich niet alleen tot de grenzen van de eigen organisatie, inclusief ondernemen gaat ook over (internationale) handelsketens en de waarde die je als organisatie toevoegt aan de samenleving. Inclusieve businessmodellen dragen bij aan een duurzamere wereld.

 

Hoe geef je als MVO-manager een goede invulling aan ‘het people-thema’? Tijdens de Expeditie voor MVO-managers gingen de deelnemers onder andere aan de slag met deze vraag. Ze werden daarbij op weg geholpen door vier koplopers: Emma Safety Footwear, Randstad holding, Asito en Onbegrensd Talent. Hun tips zijn interessant voor alle organisaties, MVO Nederland geeft ze graag aan je mee.

 

Lees de tips op de website van MVO Nederland

Kom naar de Ray Andersonlezing over inclusief ondernemen

Lees meer over de nieuwe Expeditie voor MVO-managers die start in 2017