Inclusief ondernemen 4 tips van koplopers
Artikel

Inclusief ondernemen: 4 tips van koplopers

Door | 8 september 2016

Met inclusief ondernemen bieden organisaties werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit heeft vaak zeer gunstige effecten voor de werksfeer en motivatie. Inclusieve ondernemers zijn succesvoller omdat ze kunnen omgaan met verschillen tussen mensen en de meerwaarde van diversiteit benutten.

 

Bovendien stelt de overheid inclusief ondernemen (social return) steeds vaker als voorwaarde voor het verstrekken van opdrachten. Maar inclusief ondernemen beperkt zich niet alleen tot de grenzen van de eigen organisatie, inclusief ondernemen gaat ook over (internationale) handelsketens en de waarde die je als organisatie toevoegt aan de samenleving. Inclusieve businessmodellen dragen bij aan een duurzamere wereld.

 

Hoe geef je als MVO-manager een goede invulling aan ‘het people-thema’? Tijdens de Expeditie voor MVO-managers gingen de deelnemers onder andere aan de slag met deze vraag. Ze werden daarbij op weg geholpen door vier koplopers: Emma Safety Footwear, Randstad holding, Asito en Onbegrensd Talent. Hun tips zijn interessant voor alle organisaties, MVO Nederland geeft ze graag aan je mee.

 

Lees de tips op de website van MVO Nederland

Kom naar de Ray Andersonlezing over inclusief ondernemen

Lees meer over de nieuwe Expeditie voor MVO-managers die start in 2017

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen