Maria van der Heijden
Column

Column Maria van der Heijden

Inclusief ondernemen

Door | 25 november 2016

Onlangs mocht ik samen met Maurits Groen de Ray Andersonlezing geven. Een enorme eer en verantwoordelijkheid. We traden in de voetsporen van Jan Peter Balkenende, Gunter Pauli, Peter Molengraaf en Tex Gunning, om er een paar te noemen. We praatten over inclusief ondernemen, hoe logisch en nodig het is om iedereen een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt. Want er wordt nog zoveel talent niet gebruikt.

 

 

Alleen al in Nederland staan één miljoen mensen aan de kant. Zij krijgen geen kans zich te ontplooien in een betaalde baan, terwijl bedrijven staan te springen om goede mensen. Dat is hartstikke zonde.

 

Maar inclusief gaat niet alleen over de ander, het betekent meer. Het gaat ook over jezelf, wat je raakt, waar je blij van wordt, of boos. Want waar je ook werkt en wat je ook doet, je neemt jezelf en je idealen altijd mee. Ben je begaan met het klimaat, afval, het lot van vluchtelingen, het onderwijs van je kinderen, de zorg voor ouderen? Pak iets beet en doe er wat aan. Iedereen kan verschil maken, voor nu en voor de toekomst.

 

Het is aan onze generatie om verschil te maken en met een inclusieve economie de volgende generatie een goed leven…

Alle artikelen op TGTHR lezen?

Registreer je dan (helemaal gratis) voor TGTHR! Je kunt dan alle artikelen op de website lezen.
Ben je al geregistreerd? Dan kun je hieronder inloggen.