‘Innovatieve kledingbedrijven beter in staat om te verduurzamen’
Artikel

‘Innovatieve kledingbedrijven beter in staat om te verduurzamen’

Door | 29 april 2016

Uit onderzoek van Saxion en Universiteit Twente blijkt dat innovatieve kledingbedrijven meer werk maken van het verbeteren van onder andere de arbeidsomstandigheden bij de toeleveranciers, die vaak zijn gevestigd in lagelonenlanden.

 

Bij milieu-aspecten zoals het verminderen van het gebruik van gevaarlijke stoffen en het zuiveren van afvalwater in het textielverfproces spelen vooral de technische mogelijkheden en de financiële haalbaarheid een grote rol. Hoofddocent/onderzoeker Duurzaam Internationaal Ondernemen bij Saxion, Harrie van Bommel promoveerde onlangs bij de Universiteit Twente op het uitgevoerde onderzoek.

 

Adviezen aan kledingbedrijven en maatschappelijke organisaties

Geadviseerd wordt daarom om kledingbedrijven en hun (toekomstige) medewerkers te ondersteunen bij het verbeteren van hun vaardigheden inzake interdisciplinair en internationaal samenwerken en het vergroten van transparantie naar de maatschappij. Maatschappelijke organisaties zouden daartoe naast het onder druk zetten van deze bedrijven, ook de samenwerking aan kunnen gaan in concrete verbeterprojecten. Het onderwijs zou hier ook aan kunnen bijdragen door studenten bewust te maken van de duurzaamheidsaspecten en ze te scholen in de genoemde vaardigheden. Deze toekomstige medewerkers van de kleding bedrijven kunnen dan van binnenuit een bijdrage leveren.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Download het proefschrift van Harrie van Bommel

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen