Artikel

Innovatieve robot reinigt scheepsrompen onder én boven water

Door | 23 december 2015 | Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Aangroei op de scheepshuid (slijm, algen, mosselen, exoten) verhoogt het brandstofverbruik van schepen met ongeveer 5%. Hiernaast bestaat de aangroei vaak uit invasieve soorten, die het lokale ecosysteem kunnen verstoren.

 

Door schepen tijdens het laden en lossen te reinigen kunnen de schadelijke effecten van aangroei worden geminimaliseerd. De Nederlandse start-up Fleet Cleaner – opgericht door twee voormalige studenten van de TU Delft – heeft een innovatieve robot ontwikkelt die in staat is om alle aangroei te reinigen en op te vangen zodat het niet in het water terecht komt, zowel boven als onder water en over gekromde oppervlakken. Het bedrijf wil de afvalstoffen als biomassa voor brandstof gebruiken.

 

Lees meer via Duurzaam Bedrijfsleven

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen