Artikel

Inschrijvingen New Material Award geopend

Door | 4 januari 2016

De New Material Award daagt kunstenaars en vormgevers uit om ontwerpen te presenteren die antwoord geven op de vragen van vandaag en de uitdagingen van morgen. Nieuw materiaal of vernieuwend materiaalgebruik vormt daarbij de leidraad. De prijs kent twee onderscheidingen: de New Material Award met een geldbedrag van € 15.000 voor een eindproduct en de New Material Fellow, voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld. Inzenden kan tot en met 25 april 2016.

 

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. Zij zien voor kunstenaars, ontwerpers en architecten een belangrijke rol weggelegd om nieuwe ontwikkelingen in de samenleving in gang te zetten en een antwoord te geven op actuele en urgente vraagstukken.

 

De New Material Award richt zich op het snijvlak van wetenschap, vormgeving, kunst en techniek. De prijs wil deelnemers uitdagen om over de grenzen van het eigen vakgebied heen naar oplossingen voor de toekomst te zoeken. Dat streven is terug te zien in de inzendingen die een grote verscheidenheid aan innovatieve oplossingen laten zien, waarin functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid hand in hand gaan.

Deelname aan de New Material Award staat open voor kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten die in Nederland actief zijn.

 

Kijk voor de criteria en werkwijze van de prijs en de winnaars en genomineerden van voorgaande edities op www.newmaterialaward.nl. Een commissie van deskundigen nomineert uit alle inzendingen zestien tot achttien ontwerpen, die van 22 tot en met 30 oktober 2016 tentoongesteld worden tijdens Dutch Design Week 2016 in Eindhoven. Tijdens de opening op 22 oktober 2016 maakt de jury de twee winnaars bekend. Nieuw aan deze editie is dat een presentatie van de New Material Award in april 2017 ook tijdens de internationale designweek van Milaan te zien zal zijn.

 

Kijk op de website: www.newmaterialaward.nl

 

Foto: Aera Fabrica van Roos Meerman

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen