Inspirerende 40 – 2016 Tony’s Chocolonely opnieuw meest inspirerende organisatie
Onderzoeken, Rapporten

Inspirerende 40 – 2016: Tony’s Chocolonely opnieuw meest inspirerende organisatie

Door | 8 november 2016

Tony’s Chocolonely is voor het tweede jaar op rij de meest inspirerende organisatie van Nederland. Dat blijkt uit de zesde editie van de Inspirerende 40 van Synergie. De top 40 werd onlangs tijdens een uitreiking bij BNR bekendgemaakt.

 

Het jaarlijkse onderzoek onder consumenten brengt in kaart welke organisaties inspireren, en waarom. Sinds 2014 wordt ook een parallelonderzoek uitgevoerd onder marketing- en businessprofessionals. En voor het eerst was Tony’s Chocolonely de winnaar in beide rankings. Opvallend dit jaar is dat de top 3 uitsluitend bestaat uit Social Enterprises. De inspirerende organisaties richten zich op grote, wereldwijde vraagstukken. Of het nu gaat de chocolade-industrie slaafvrij maken, de komst van elektrisch rijden te versnellen (Tesla) of oceanen plasticvrij te maken (Dopper): ze werken aan concrete vraagstukken. Daarbij hebben ze hoge ambities. De oplossing brengen ze letterlijk in handbereik: een reep chocolade, auto of fles. Hiermee wordt de weg naar een betere toekomst bereikbaar gemaakt. Waarom ze juist in 2016 opduiken? ‘Social enterprises creëren perspectief op een betere toekomst’, aldus Jelmer van der Meulen van Synergie, ‘Daarnaast herstellen ze het vertrouwen in organisaties.’

 

Zes jaar geleden startte Synergie met het onderzoek naar de 40 meest inspirerende organisaties van Nederland. Ingegeven door een kans beter te begrijpen wie vandaag de goede dingen doet. De Inspirerende 40 leert ons hoe organisaties vandaag mensen kunnen bewegen.

 

Lees verder op Synergie.nl

Download het rapport ‘De inspirerende 40 – 2016’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen