Nederlandse bedrijven krijgen inzicht in kosten eigen CO₂-uitstoot
Tools

Nederlandse bedrijven krijgen inzicht in kosten eigen CO₂-uitstoot

Door | 6 september 2017

Ieder Nederlands bedrijf kan vanaf heden inzicht krijgen in de eigen CO₂-kosten. Een openbaar toegankelijke tool op Klimaatplein.com maakt dit mogelijk. De tool laat zien wat de CO₂-voetafdruk van een bedrijf is en welke CO₂-kosten daarmee gepaard gaan. Zo kunnen ondernemers zich voorbereiden op toekomstig klimaatbeleid.

 

Tijdens de klimaattop in Parijs is overeengekomen dat landen – ook Nederland – gaan werken aan een hogere prijs op CO₂. Daarmee wordt het verbruik van fossiele brandstoffen ontmoedigd en blijven we onder de twee graden opwarming van de aarde. De prijs van CO₂ moet volgens onderzoekers €60,- per ton CO₂ bedragen in het jaar 2020. Die prijs loopt op naar €100,- per ton CO₂ in het jaar 2050.

 

Concreet inzicht CO₂-kosten

Wat dit concreet betekent voor een Nederlandse ondernemer is nu inzichtelijk gemaakt door Klimaatplein.com. De gratis toegankelijke CO₂-calculator geeft inzicht in de eigen voetafdruk. Daarnaast laat het ook direct zien welke kosten gepaard gaan met een prijs van €60,- per ton CO₂.

 

Hiermee krijgen ondernemers inzicht in hun eigen milieu-impact en de kostenrisico’s van CO₂-beprijzing. Ook maakt de tool duidelijk hoe aantrekkelijk het is om te besparen op het verbruik van fossiele brandstoffen. Het Klimaatplein laat met behulp van een 5-stappenplan zien hoe dat verbruik te verminderen is zodat op zowel huidige als toekomstige energie- en CO₂-kosten is te besparen.

 

Krijg hier toegang tot de CO₂-kosten calculator

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen