Jan Terlouw ‘Geef de toekomst een stoel’
Artikel

Jan Terlouw: ‘Geef de toekomst een stoel’

Door | 11 september 2017

Tijdens een interview tussen drie van onze ‘Future Leaders’ en Jan Terlouw voor een magazine van Dutch Green Building Council, ontstond een idee voor een bijzondere missie: #toekomststoel. Een missie geïnspireerd op een passage uit Het Hebzuchtgas, een boek van Terlouw.

 

Lizzy Butink (a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer), Marianne Davidson (VolkerWessels Vastgoed), Yvette Watson (PHI Factory) en Pamela Logjes (Dutch Green Building Council), allen zeer gepassioneerd voor een duurzame wereld van morgen, dagen samen met Jan Terlouw iedereen uit om de toekomst letterlijk een stoel te geven. Hoe? Door bij alle vergaderingen en events een lege stoel aan te schuiven. Op die manier laten we de toekomst meewegen in alle beslissingen die we nemen. En zetten we een beweging in gang om de noodzaak van een duurzame toekomst iedere dag weer onder de aandacht te brengen.

 

#Toekomststoel opende de beurs!

De dames hebben deze missie kracht bijgezet toen ze, op uitnodiging van Euronext, onlangs de beurs openden middels de gongceremonie. Natuurlijk in gezelschap van een lege stoel! Bekijk de ceremonie hier.

 

#Toekomststoel

Nu is het aan de rest van Nederland om te volgen. Stel je voor, in elke boardroom, elk klaslokaal, in talkshows en zelfs in de Tweede Kamer. Een lege stoel, bestemd voor de toekomst. Voor iedereen kan de stoel een andere betekenis hebben. Het kan een nieuw perspectief bieden, een plek ter overdenking of misschien zie je je eigen kind of kleinkind daar zitten. Zo geven we de toekomst een stem.

 

Toekomstperspectief

Duurzaamheid gaat over een mooiere wereld van morgen. Iedereen geeft om zijn, haar of andermans toekomst. Zoals Jan Terlouw al aangaf in zijn pleidooi in De Wereld Draait Door gaat het om vertrouwen en het belang van een leefbare aarde voor de jeugd. Daarom moeten we de toekomst meewegen in onze keuzes van vandaag.

 

Geef jij de toekomst ook een stoel? Deel je verhalen en foto’s via #toekomststoel of www.toekomststoel.nl.

Over Matthijs Timmers

Matthijs Timmers is partner van de Duurzaamheidsrapporteurs en ondersteunt organisaties bij het maken van duurzaamheids- en geïntegreerde verslagen volgens de richtlijnen van het GRI en de Transparantiebenchmark. Daarnaast is hij als tekstschrijver en woordvoerder verbonden aan de Dutch Green Building Council (DGBC), een netwerkorganisatie op het gebied van duurzaam bouwen en beheerder en ontwikkelaar van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL.

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen