Kan biotechnologie bijdragen aan een duurzame economie
Artikel

Kan biotechnologie bijdragen aan een duurzame economie?

Door | 13 april 2016

Onlangs bracht het bedrijf Ecover zeep op de markt, waarin palmolie vervangen was door olie op basis van genetisch gemodificeerde algen. Dat stuitte milieuorganisaties zo tegen de borst, dat het bedrijf besloot de zeep uit de handel te halen.

 

Biotechnologie wordt nog vaak beschouwd als tegengesteld aan ‘groen’. Is dat terecht of kan de biotechnologie juist bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Volgens senior onderzoeker Dirk Stemerding van het Rathenau Instituut biedt synthetische biologie hiervoor zeker kansen. In de synthetische biologie gebruiken onderzoekers in computers opgeslagen informatie over DNA om daarmee micro-organismen te herontwerpen.

 

Lees verder bij het Rathenau Instituut

Lees de longread ‘Industrial biotechnology under the spotlights’ (Engels)

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen