Kansen, valkuilen en wetenschap deeleconomie
Artikel

De kansen, de valkuilen en de wetenschap achter de deeleconomie

Door | 4 februari 2016

Delen is het nieuwe hebben. Over tien tot twintig jaar staan onze schuren en bergingen niet langer vol met overbodige spullen, maar delen veel mensen hun bezit met elkaar.

 

Of het nu gaat om een boormachine, een auto of een appartement: de deeleconomie komt eraan. Dat stellen de Rotterdamse hoogleraren Jan Rotmans en Henk Volberda. In de deeleconomie delen mensen onderling spullen, met of zonder betaling. Ze geven elkaar tijdelijk toegang tot hun bezit. ‘Delen is de toekomst. Het levert meer contacten in de buurt op, je bespaart er geld mee en je kunt er anderen mee helpen’, aldus Rotmans. Erasmus Magazine sprak met hen over de kansen, de valkuilen en de wetenschap achter de deeleconomie.

 

Lees het artikel ‘Leuk die deeleconomie, maar niet zonder risico’s’ op de website van Erasmus Magazine

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen